Anvendt biologi
Biologi, 7.klasse

Anvendt biologi

Mål og begreber

  • Eleven har viden om dyrkningsformers afhængighed af og indflydelse på naturgrundlaget
  • Eleven har viden om principper for bæredygtig produktion
  • Eleven har viden om naturforvaltning
  • Eleven kan diskutere løsnings- og handlingsmuligheder ved bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget lokalt og globalt
  • Eleven kan diskutere interessemodsætninger forbundet med bæredygtig produktion
  • Eleven kan sammenligne konventionelle og økologiske produktionsformer

Forløbet

  1. Introduktion
    1. Global fødevareproduktion
    2. Baggrund
  2. Det store svinerige
  3. Svin og kalv
    1. Gruppearbejde om dyreetik og kødproduktion

Hvordan sikre vi at der er mad nok?

Global fødevareproduktion

Tomatavleren

  • Hvilke udfordringer stod han over for?
  • Hvordan sikrede tomatavleren at bruge så få ressourcer som muligt?

Svineavleren

  • Hvad er de to nøgleord i svineproduktionen?

Bisonavleren

  • Hvorfor bruger hun bisonokser og ikke almindeligt kødkvæg på hendes jord?

Landmanden

  • På hvilke punkter adskiller den sidste halvdel af udsendelsen sig fra den første del?
  • Hvilke løsninger har den sidste landmand fundet på?
  • Hvordan får han dyrene til at arbejde "sammen"?

Ind i biologien

  • Dyrehold: s. 96 - 99
  • Forædling: s. 100 - 105

Løs løbende opgaverne på kopiarkene